SlovenskýEnglish
Zmenšiť textZväčšiť text

Silvestrovská zabíjačka dňa 31.12.2010

 06.03.2017

Už trerí rok starosta obce na Silvestra 31.12.2010 usporiadal "Silvestrovskú zabíjačku. Všetko mal pod palcom "hlavný henteš" Janko a samozrejme pomáhali mu aj "pomocní henteši" - Paľo, Marek, Marián, Juraj a Jožko. Šikovné kuchárky sa už od skorého rána zvŕtali v kuchyni. Všetko mali pripravené a mohlo sa začať. Robota išla každému od ruky. Každý vedel čo má robiť. Robili sa tradičné zabíjačkové jedlá ako sú jaternice /po našom "hurky"/, klobása, mäso s kyslou kapustou, tlačenka a guľáš. Začali prichádzať prví hostia a medzi nimi aj dlhoročný návštevník našej obce pán Slávek s manželkou Milenou z Ostravy, ktorí navštevujú pravidelne našu obec už viac ako 25 rokov. Každý v obci ho pozná a berieme ho ako nášho rodáka. Občania obce sa pohostili dobrotami, ktoré /aby sa nechytilo žalúdka/ zapíjali dobrým vínkom a páleným. O polnoci sme privítali nový rok ohňostrojom a zaželali si všetko dobré do nového roku a aby sme sa takto o rok stretli zas. Viac vo fotogalérii.

Už trerí rok starosta obce na Silvestra 31.12.2010 usporiadal "Silvestrovskú zabíjačku. Všetko mal pod palcom "hlavný henteš" Janko a samozrejme pomáhali mu aj "pomocní henteši" - Paľo, Marek, Marián, Juraj a Jožko. 
Šikovné kuchárky sa už od skorého rána zvŕtali v kuchyni. Všetko mali pripravené a mohlo sa začať. Robota išla každému od ruky. Každý vedel čo má robiť. Robili sa tradičné zabíjačkové jedlá ako sú jaternice /po našom "hurky"/, klobása, mäso s kyslou kapustou, tlačenka a guľáš. Začali prichádzať prví hostia a medzi nimi aj dlhoročný návštevník našej obce pán Slávek s manželkou Milenou z Ostravy, ktorí navštevujú pravidelne našu obec už viac ako 25 rokov. Každý v obci ho pozná a berieme ho ako nášho rodáka. Občania obce sa pohostili dobrotami, ktoré /aby sa nechytilo žalúdka/ zapíjali dobrým vínkom a páleným. O polnoci sme privítali nový rok ohňostrojom a zaželali si všetko dobré do nového roku a aby sme sa takto o rok stretli zas.
Viac vo fotogalérii.